tiistai 13. tammikuuta 2015

TIETOTURVA
suojaamiseen tietokoneelle suosittelen

Intenet selailua varten suosin: 
Palomuureista: Norton Interned Securityä tai F-Securia.
Suosin myös varmuuskopiointia ylimääräisellä kiintolevyllä, muistitikuilla tai nettin varmuus kopiointiohjelmalla näitä ovat mm: Norton Online BackUp muisti.

sähköpostissa olessaan kannattaa kytkeä spämmiä tunnistava ohjelma joka siirtää tiedostot suoraan roskakoriin tai poistaa ne myös viestejä tuntemattomilta tyypeiltä kannattaa välttää ja sähköpostia ei kannata kertoa ihan jokaiselle joka on netissä muuten voi joutua trollauksen kohteeksi.

Internetissä en suosittele  oikean nimen, puhelimen, osoitteen. oman kuvan ja pankkitietojen esitelemistä ja julkisesti turvattomilla ja hämärillä sivuilla joihin ei voi luottaa sata prosentisesti erityisesti näistä ulkomaalaisia sivuja kannataa välttää.
Tätä voidaan välttää yleisen mielipiteen tarkkailemisella ja sivun ylläpitäjän tietojen tutkimisella.

muilla koneilla ei kannata tallentaa nimimerkkejä, salasanoja jtai muita henkilökohtaisia tietoja kun kirjoitat salasanaa pidäympäristö tarkkailun alaisena ja muista KIRJAUTUA ulos lopettaessasi, jos et ole varma oletko kirjautunut ulos varmista se.

hankisin luotettavat suojat, palomuurit, tarkkailu ohjelmat ja kyvykkään tietokoneen, joka pystyy pyörittämän näitä suojia ja tarkistaisin tuvalisuuden säänöllisin välein.

sanotaan että intenet on rikkaiden ihmisten leikkikenttä mutta mitä jos internetin voima ja valta ovatkin kaikilla käyttäjillä nämä eivät vaan ymmärrä kuinka valjastaa sen täydet voimat ja käyttää niitä tehokkaimin mutta vastuu kasvaa aina kun tietoa tulee lisää ja jotkut eivät välitä vastuusta ja sellaisi tulee aina mutta todellista tietoa he eivät saa vaikka internet on kasvoton kaikki me annamme sille omat kasvomme joko hymyillen vai myrtistellen, mutta ensivaikutelma pettää.

en pysty tarkalleen kertomaan mistä olen saanut tietoni koska siitä on aikaa mikään näistä ei ole miltään netti sivuilta tämä on kokemus eli elämän oppi jota ovat opettaneet valistus tunnit, internet säännöt. ystävien puheet, käyttäsäännöt  (LUETTU!), documentit ja monet muut.
mutta kannattaa tsekata nämä kolme ohjelmaa:
Norton Internet Security
F-Secure, 
Norton Online BackUp 

 T: Esa Holkko T14DT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti